Ik wil vervoersaanbiedingen ontvangen. Hoe plaats ik een verzending?

1. Beschrijf uw verzendverzoek

• Log in met uw Saloodo! e-mailadres en wachtwoord.
  • Klik op de optie “Verzending toevoegen” en geef ons de details van wat u zou willen verzenden. Vertel ons het aantal en het type verpakking voor artikelen met dezelfde afmetingen. U kunt de goederen omschrijven en selecteren op basis van grootte, hoeveelheid, type (pallet, doos, loop, rol, volle oplegger, volle schuifzeilen, andere) en gewicht. Bijv. 5 pallets 120x80x150cm 100kg / pallet.
  • Als u meer items wilt toevoegen aan uw bestaande transportaanvraag, klikt u gewoon op de knop “Item toevoegen”.

Opgelet: Beschrijf uw lading zo nauwkeurig mogelijk om vertragingen te voorkomen en concurrerende prijzen te ontvangen.

2. Selecteer uw routes

• Geef ons de locatie, de datum en het tijdstip waarop u het ophalen en afleveren van uw zending wilt regelen.
  • Bij het invoeren van verzendgegevens, kunt u de ophaal- en bezorglocatie nauwkeurig beschrijven om afhaal- en bezorgproblemen te voorkomen.
    (commercieel met oprit – commerciële gebouwen zoals magazijnen, kantoorgebouwen, winkels die extra toegang bieden in het gebouw via een oprit, commercieel zonder een oprit maar met een vorkheftruck – commerciële gebouwen zonder een oprit maar die beschikken over een voertuig dat in staat is om zware lasten te vervoeren, commercieel zonder oprit en zonder vorkheftruck – vrachtwagens met laadkleppen zijn vereist, woningen – appartementen, huizen of particuliere bedrijven in niet-commerciële zones – vrachtwagens met laadkleppen vereist).
  • Als u al eerder transportaanvragen hebt ingediend, kunt u de functie “Mijn recente adressen” gebruiken. Dit betekent dat u niet dezelfde adressen opnieuw hoeft in te voeren voor terugkerende transportaanvragen.

3. Plaats uw zending om transportaanbiedingen te ontvangen

• Nadat u alle hierboven genoemde noodzakelijke gegevens hebt verstrekt, wordt onmiddellijk een geschatte prijs berekend op basis van de door u aangegeven verzendkenmerken, de beschikbaarheid van vrachtwagens en de laatst geboekte tarieven die betaald werden voor (kantel) aanhangwagens. Deze prijs is een niet-bindende berekening waarmee u de offertes kunt vergelijken die u van de transportbedrijven ontvangt. U kunt de details van uw zending bekijken en vervolgens klikken op “Verzenden om offertes te ontvangen”
  • Nadat U “Vergelijk nu offertes” hebt geklikt, direct doorverwijzen naar uw dashboard, waar een lijst met actuele aanbiedingen voor uw transportaanvraag zal worden getoond.

4. Kies een offerte

Onder “offertes” kunt u zien hoeveel aanbiedingen u heeft gekregen voor uw transportaanvraag, van welke transportbedrijven, voor welke data en voor welke prijs (incl. BTW). Op basis van deze criteria kunt u een offerte met de door u gewenste vervoerder selecteren door op de knop “Boek nu” te klikken.

5. Volgende stappen

• Ga verder met de betaling en betaal veilig met Saloodo! als uw contractpartner. Maak een keuze uit onze lijst met betaalmethoden (inclusief betaling op factuur met RatePay).
  • Maak de transportopdracht af door de gegevens van de contactpersonen bij de afhaal- en afleverlocaties op te geven.

Opgelet: Het niet verstrekken van contactgegevens na betaling van de transportopdracht kan leiden tot transportvertraging, wat weer kan resulteren in bijkomende kosten, dus zorg ervoor dat u de contactgegevens van de personen bij de afhaal- en de afleverlocaties toevoegt.